De Geschiedenis

In 1883 opende Albert Jan Gazendam aan de Lange Bisschopstraat 20 te Deventer een kunsthandel annex lijstenmakerij.

Na 34 jaar vestigde zijn Groninger neef Jur een kunsthandel en lijstenmakerij in de Oude Kijk in’t Jatstraat 57 onder de naam Jur Gazendam.

ajg jurger PiMG

Albert Jan                     Jur Gazendam                Gerard Gazendam        Pim Gazendam

Sedert 29 juni 1917 is het bedrijf daar gevestigd. In 1945 kwam zoon Gerard in het bedrijf die het in 1960 overnam. Twaalf jaar later startte Gerards zoon Pim zijn werkzaamheden en nam in 1989 het bedrijf over. In 1995 werd de lijstenmakerij, wegens ruimtegebrek en een sterk afnemende bereikbaarheid, verplaatst naar een bedrijfshal op het industrieterrein ” De Vriezerbrug”, direct naast de A28, bij Tynaarlo. Onder de naam JéGé, om geen verwarring te scheppen met Gazendam Groningen. Deze nieuwe ruimte geeft meer armslag waardoor korte levertijden kunnen worden bereikt. Een verdere verslechtering in bereikbaarheid van de Oude Kijk in’t Jatstraat heeft ertoe geleid dat de Galerie activiteiten en de afdeling antieke kaarten eveneens naar Tynaarlo is verhuisd en de winkel met een aangepast assortiment en natuurlijk de vakkundige inlijstadvisering begin januari 1999 is verhuisd naar de A-Straat 8. Een iets beter bereikbare locatie met de Westerhaven als parkeerterrein om de hoek. Ook daar is de bereikbaarheid verslechterd door allerlei “vakkundige” verkeerstechnische maatregelen. Daarom hebben we alle activiteiten samengetrokken in Tynaarlo onder de vertrouwde naam Gazendam . Slechts 9 minuten met de auto vanaf het Julianaplein met gegarandeerd gratis parkeerruimte en dat is zeker winst, ook voor de particuliere klant.

Dus voortaan alles weer onder één dak met ruime parkeergelegenheid voor de deur zonder parkeermeters voor iedereen bereikbaar en toegankelijk.